این روزها خبر آخرین اسامی کاندیداهای دولت حسن روحانی داغ است و همه با حساسیت و حساس بدنبال موضوع . | پژوهشهای ایرانی

این روزها خبر آخرین اسامی کاندیداهای دولت حسن روحانی داغ است و همه با حساسیت و حساس بدنبال موضوع .

در طول سالهای انقلاب اسلامی  ایران  ما همواره در شرایط بسیار حساسی بوده ایم . آیا دولت روحانی می تواند شرایط حساس و حساسیت زا را بگونه ای بسازد که دیگر نخواهیم بگویم الان در شرایط خطیر و حساسی هستیم  

از بس در شرایط حساس بوده ایم مردم حساسیت یا آلرژی گرفته اند. و کلنیک های  آلرژی  و حساسیت زدایی بیشترین مشتری و درآمد را دارد.

خود من مشتری پر و پا قرض دایمی کلنیک آلرژی و حساسیت زدایی هستم. و هر روز دارو جدید و درمان جدیدی و آزمایش جدیدی روی من تجویز می کنند و باز می گویند چند ماه دیگر برگرد . .. چند ماه دیگر دوباره روز از نو  و نوزوز از نو  همان آش و همان کاسه – نوبت بگیر – پول واریز کن – و … نسخه جدید و …

البته آقای دکتر حسن روحانی حقوقدان است و متخصص آلرژی و حساسیت نیست ولی اینطور نیست که در رشته حساسیت زدایی سر رشته نداشته باشد.

دولتها همه زحمت می کشند همه سقر می روند همه  کنفرانس و سمینارهای رنگارنگ و جشن ها و شبه جشن ها براه می اندازند البته نام آنها در هر دوره مختلف است.

دولتهای دوره جنگ 8 ساله برای ارزشهای انقلاب اسلامی هزینه کردند و سفر رفتند- 

دولت دوره سازندگی برای سازندگی هزینه کرد و البته بر گورده مردم هم فشار  آمد بر بعضی ها بیشتر.

دولت خاتمی برای گفتگو و تساهل  و مدارا هزینه کرد سمینارهای داخلی و بین المللی به برپا کرد  و سفرها و حضرها به راه انداخت.

دولت احمدی نژاد و وزرایش رکورد سفر های داخلی و خارجی تاریخ حکام ایران  را شکستند و رکورد دار انواع سمینارهای داخلی و بین المللی و البته از کیسه  دولت  نیز شدند . در فهرست وزرای دولت روحانی جای یک وزیر خالی است آنهم وزیر سمینارها و مناسبتها  البته یک وزیر شعار داشتیم ولی  او مرحوم شد البته آن مرحوم وزیر مردمی بود مردم به او لقب وزیر شعار داده بودند اما متاسفانه بدون وزارتخانه بود در ینگی دنیا به اینجور وزرا می گویند وزیر بدون پرتیفیلیو 

دولت دکتر روحانی اولین کارش را با برگزاری مراسم افتتاحیه ریاست جمهوری با میهمانی های خارجی شروع کرد  منتظر هستیم ببینیم ایشان  رکورد دار  سمینار و جشن و شبه جشن  و دعوت و میهمانی و  سفر در چه رشته ای خواهند بود. 

پر واضح است که اولین  اقدام برپایی سمینار بین المللی اعتدال و  امید است . بزودی باید به جهانیان یاد دهیم که چگونه معتل و امیدوار باشند.   میهمانان رنگارنگ داخلی و خارجی  میهمان ما خواهند بود و به به و چه چه ها خواهند کرد اند اندر حکمت های نهفته این تفکر .

 این روزها خبر مربوط به  نام های  کاندیداهای دولت  دکترحسن روحانی داغ است

در فهرست  رسانه‌ی داخل ایران، علی جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی،

محمود علوی، وزیر اطلاعات‌،

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی‌،

حسن ‌هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌، محمدعلی نجفی، وزیر آموزش و پرورش‌،

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه‌،

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی‌، حمید چیتچیان، وزیر نیرو‌، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت‌، عباس آخوندی، وزیر مسکن و شهرسازی، و‌ سعید فائقی، وزیر ورزش و جوانان معرفی شده‌اند.

در این فهرست‌ها هم‌چنین از محمد فروزنده به عنوان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی نام برده شده است. در محافل سیاسی ایران از محمد فروزنده به عنوان فرد نزدیک به آیت‌الله خامنه‌ای و مورد اعتماد وی یاد می‌شود.

در گزارش ایسنا جای علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت خاتمی و از نزدیکان حسن روحانی روشن نیست. اما وبسایت “قانون” او را وزیر کشور معرفی کرده است. یونسی پیش از این در همه‌ی گمانه‌زنی‌ها به عنوان گزینه اول برای تصدی وزارت اطلاعات معرفی می‌شد.

هفته گذشته روزنامه “تهران امروز” وابسته به محمدباقر قالیباف، شهردار فعلی تهران و یکی از رقیبان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، در حمله‌ای تند به یونسی، او را فردی معرفی کرد که در دهه ۶۰ در محاکمه و صدور حکم اعدام برای مخالفان چپ حکومت ایران دست داشته است.

در فهرست‌های منتشر شده هم‌چنین جای وزیران وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت‌، علوم و تحقیقات، اقتصاد و دارایی، دفاع، معاون حقوقی پارلمانی و معاون بین‌الملل رئیس‌جمهور و نیز رئیس سازمان میراث فرهنگی خالی‌ست.

سایت “قانون” صحت و سقم فهرست خود از ترکیب کابینه را از محمدرضا نعمت‌زاده كه نزدیک‌ترین فرد به روحانی در روزهای انتخابات بود جویا شده است. نعمت‌زاده پاسخ دقیقی در این باره نداده اما اسامی‌ موجود در این فهرست را رد نیز نكرده است.

“قانون” در ادامه گزارش خود نوشته است: «برای تكمیل اطلاعات در رابطه با كابینه به سراغ یكی دیگر از منابع آگاه و از نزدیكان روحانی رفتیم و شرایط را از وی جویا شدیم. وی كه اسامی برخی از وزرا مانند علی جنتی و علی ربیعی را تایید كرد با اشاره به این كه سید محمود علوی گزینه اصلی وزارت اطلاعات است گفت: اكثر وزارتخانه‌ها نهایی شده است ولی این كه وزارت‌خانه‌هایی مانند دفاع و دادگستری در‌ هاله‌ای از ابهام است باید منتظر ماند و دید حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در نهایت چه گزینه‌های نهایی را اعلام می‌كنند.»

محمود علوی که هم‌اکنون از او به عنوان وزیر اطلاعات دولت یازدهم نام برده می‌شود، ظاهرا از نزدیکان حسن روحانی است و تحصیلات حوزوی و دانشگاهی و عنوان “دکترا” دارد. او در دوره‌های اول، دوم، چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی نماینده بوده است. از سال ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۸ به عنوان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش فعالیت می‌کرد و هم‌اکنون نماینده استان تهران در مجلس خبرگان است.

علی جنتی خود را وزیر ارشاد می‌داند

در همین حال علی جنتی به روزنامه “بهار” گفته است که انتخاب او به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم قطعی شده و در حال حاضر مشغول نوشتن برنامه برای اداره این وزارتخانه است.

علی جنتی

علی جنتی ۶۴ ساله، فرزند احمدی جنتی، دبیر شورای نگهبان است که به تازگی در سن ۸۷ سالگی توسط آیت‌الله خامنه‌ای در مقام خود ابقا شد. علی جنتی فعالیت‌های اجرائی‌اش را از سال ۱۳۵۹ و با مدیر کلی صدا و سیمای مرکز اهواز آغاز کرد؛ سپس به عنوان نماینده قوه قضائیه در شورای سرپرستی صداوسیما معرفی شد و تا سال ۱۳۶۲ به عنوان عضو شورا و در مقطعی به عنوان مدیر شبکه اول سیما فعالیت کرد.

جنتی سال ۱۳۶۳ استاندار خوزستان شد و در سال پایانی ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی بر مجلس، رئیس دفتر او بود. علی جنتی پس از انتخاب هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس جمهور ایران به خراسان رفت و استاندار این استان شد. وی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۷ و در دوره وزارت علی لاریجانی، مصطفی میرسلیم و عطاالله مهاجرانی عهده‌دار معاونت امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سه سال) و قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (سه سال) بوده است.

او درمورد واکنش هنرمندان به وزارت احتمالی خود هم گفته است: «باید صبر کنیم و ببینم چگونه قضاوت خواهند کرد. امیدوارم مجموعا مثبت باشد، بالاخره من نظراتم با دیدگاه‌های موجود حاکم بر وزارتخانه متفاوت است.»

علی جنتی تاکید کرده: «موظف هستیم به شعارها و مسائلی که ایشان [حسن روحانی] در حوزه فرهنگ مطرح کرده‌اند، جامه عمل بپوشانیم. همه تلاشمان بر این خواهد بود تا مشکلاتی را که مطرح است، برطرف کنیم. این‌که در عمل با توجه به بعضی محدودیت‌هایی که وجود دارد یا ممکن است پیش بیاید چقدر می‌توانیم موفق شویم، بحث دیگری است.»

او درباره رابطه فکری خود و پدرش، احمد جنتی گفته است: «مسائل فکری، موروثی نیست. این‌گونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر و اندیشمندان نیز قطعا بر این باورند که در اندیشه و تفکر، همه افراد از یکدیگر مستقل هستند. امیدوارم با توجه به دیدگاه‌های من در حوزه‌های موسیقی، هنر، سینما و… فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.»

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.