حجت الاسلام سید رضا کامیاب در مرداد ماه سال ۱۳۲۹ در روستای نوده از توابع دهستان زیبد شهرستان گناباد در خانواده ای کشاورز و روحانی دیده به جهان گشود و از ابتدا تحت تربیت پدرش قرار گرفت تا سن ۱۳سالگی در زادگاهش به تحصیل و کار اشتغال ورزید سپس به گناباد مهاجرت نمود و در حوزه علمیه این شهر زندگی پرمخاطره و باصفایش را شروع کرد و به آموختن معارف اسلام پرداخت. قریب ۲ سال در آنجا ادامه تحصیل داد. به لحاظ استعداد شایسته ای که در شهید کامیاب بود مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامرضا نصیری، رئیس حوزه آن وقت گناباد، به ایشان پیشنهاد داد به حوزه علمیه مشهد برود؛
دروس ابتدایی را نزد استاد ادیب و دروس متوسطه را نزد استاد صالحی فراگرفت. در این حین زلزله ای در سال ۱۳۴۷ در منطقه فردوس- کاخک به وقوع پیوست. عده ای از طلاب برای کمک به زلزله زدگان به این شهر سفرکردند. از آن جمله میتوان به رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای و شهید کامیاب اشاره کرد. در همین سفر شهید با حضرت آیت الله خامنه ای از نزدیک آشنا شد و این آشنایی فتح بابی بود برای آغاز فعالیت های سیاسی او.
با پیشنهاد شهید به حضرت آیت الله خامنه ای در رابطه با شروع درس تفسیر دگرگونی نوینی در حوزه علمیه مشهد بوجود آمد. استقبال گرم و پرشور طلاب و دانشجویان از این درس موجب وحشت ساواک گردید که نهایتا به تعطیلی این درس از طرف مزدوران شاه منجر شد. اما با تعطیل شدن این درس نه تنها رابطه شهید با حضرت آیت الله خامنه ای قطع نشد؛ بلکه بصورت مخفی و گسترده تر ادامه یافت و به نشست های خصوصی تبدیل شد.
طی این فعالیت ها شهید حجت الاسلام کامیاب، جمع سه نفری شهید جوانمرد سید عبدالکریم هاشمی نژاد و حضرت آیت الله خامنه ای و جناب عباس واعظ طبسی که محور حرکت های اصیل اسلامی در خراسان بودند به همکاری نزدیک پرداخت و فعالیت های اسلامی سیاسی خود را شدت بخشید.
در جریان جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی بعلت فعالیت های چند حکومتی از سوی ساواک شناسایی گردید و ساواک بلافاصله به منزل او به منظور دستگیریش هجوم برد اما موفق به دستگیری او نشد. شهید کامیاب در جریان انقلاب و به ثمر رساندن آن نقش فعالی داشت.
فعالیت های سیاسی و تبلیغی ایشان منحصر به مشهد نبود بلکه در بسیاری از شهرهای کشور به روشنگری می پرداخت از جمله در رمضان سال۱۳۵۶ کرمان را تکان داد و هزاران تن از مردم این شهر را در مسجد جامع گرد آورده بود که به تظاهرات عظیم و گسترده در این شهر موجب گشت. به دنبال این ماجرا سازمان ساواک شهر کرمان دستور دستگیری شهید را صادر کرد اما با هوشیاری شهید موفق به دستگیری ایشان نشدند.
پس از آن شهید به شهر یزد می رود و شب را در منزل شهید محراب حضرت آیت الله صدوقی به سر می برد و از آنجا به شهر قزوین سفر می کند. سخنرانی های پرشور وی در آن جا موجب تعطیلی بازار و حمله دژخیمان نظام به مردم و بازار گردید. در پی این ماجرا معاون ساواک این شهر دستور دستگیری شهید را صادر کرد که خوشبختانه شهید توسط عده ای از دانشجویان آگاهی و انقلابی شبانه به تهران منتقل می شود.
شهید کامیاب با وارستگی خاصی اعتقاد داشت که اگر در مجلس شورای اسلامی افرادی مکتبی سازش ناپذیر متقی فداکار متفکر و مبارز و آگاه به مسائل سیاسی روز و در یک کلام در خط امام باشند تحقق آرمان ها و اهداف شایسته یک نظام انقلابی و اسلامی امکان پذیر خواهد بود. لذا در انتخابات میان دوره ای دوم مرداد ماه سال۱۳۶۰ شرکت کرد و با رای قاطع مردم به نمایندگی مجلس شورای اسلامی برگزیده شد.
روز ۸ مرداد سال ۱۳۶۰ مصادف با ۲۷ رمضان ۴۰۲ ه.ق ساعت۱۱ ظهر شهید کامیاب از دفتر حزب جمهوری به سمت منزلش به راه افتاد و قرار بود ساعت ۱۲ خودش را به فرودگاه برساند. همزمان با حرکت ماشین، موتورسواری با ۲سرنشین که از قبل از مسیر حرکت شهید را اطلاع داشت به تعقیب او پرداخت و در تقاطع خیابان راه آهن (خیابان شهید کامیاب فعلی) و خیابان خواجه ربیع درحالی که سرعت ماشین کم شد ۲ گلوله به کتف و جمجمه وی شلیک کردند.
آخرین دیدگاهها