آمریکا با کوچکترین اقدام ایران برای بستن تنگه هرمز، دست به کار خواهد شد■
پانتا که به منظور شرکت در کنفرانس ابوظبی در این اندیشکده حضور یافته بود در پاسخ به این سوال که دیدگاه آمریکا درباره جزایر سه گانه ایران چیست اظهار کرد: ما و امارات متحدان بسیار قوی و شرکای خیلی خوبی هستیم و بر سر مسائل اطلاعاتی و نظامی با یکدیگر کار و یکی از قویترین روابط را برقرار کردهایم و به شدت از امارات متحده عربی و مطالبات آن حمایت خواهیم کرد و سعی میکنیم تا آنها را مطمئن کنیم که در صورت کوچکترین اقدامی از طرف ایران برای بستن تنگه هرمز، برای دفاع در مقابل آنها هر کاری که از دست ما برمیآید انجام خواهیم داد. فکر میکنیم بسیار مهم است که ایران بداند نهتنها جامعه جهانی بلکه کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز همگی متفقالقولند به ایران صریحاً بگویند که این کشور نمیتواند دیگر کشورهای منطقه را تهدید کند، اینکه باید در چارچوب الزامات و قوانین بینالمللی عمل کند.
■ اگر ایران نتواند این مسئله را به صورت مسالمتآمیز حل کند، مطمئن باشید که تمامی گزینهها روی میز قرار خواهند داشت■
وزیر دفاع پیشین آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به این سوال که « ایران حتی در صورت تغییر حکومت در این کشور به برنامه بحثبرانگیز هستهای خود ادامه خواهد داد چرا که برای ایرانیان این برنامه مظهر غرور ملی است. آیا حتی در صورت وقوع چنین سناریویی فشار بر این کشور بر سر برنامه هستهای ادامه پیدا خواهد کرد؟» عنوان کرد: تمامی تلاشها برای این صورت گرفته است تا ایران را ترغیب کنیم مطابق قوانین و موازین بینالمللی عمل کند. در برخی از مواقع قطعنامههای سازمان ملل را نقض کردهاند، صریحاً با نقض قوانین بینالمللی به غنیسازی اورانیوم ادامه دادهاند. اگر میخواهند به خانواده جهانی بپیوندند، اگر قصد دارند مطابق با قوانینی که همه در خانواده بینالمللی رعایت میکنیم، عمل کنند، این چیزی است که ما آماده گفتگو و مذاکره بر سر آن هستیم. وقتی که بحث در مورد استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای مطرح میشود، کشورهای زیادی هستند که مطابق الزامات عمل میکنند. دلیلی وجود ندارد که ایران نتواند همین کار را انجام دهد، اما اولین مسئله برای ما تلاش برای مذاکره بر سر این است که آنها نمیتوانند به غنیسازی خود با غلظت بالا ادامه دهند چون این خطر را در پی دارد که از این سوخت برای ساخت تسلیحات هستهای استفاده کنند. این قابلقبول نیست. جهان به صراحت اعلام کرده است که این کار قابلقبول نیست و به نفع ایران است که سعی کند تا این مشکل را حل کند، اگر نتوانند این مسئله را به صورت مسالمتآمیز حل کنند، مطمئن باشید که تمامی گزینهها روی میز قرار خواهند داشت.
■ من همیشه طرفدار اقدامات بسیار تهاجمی برای حمایت از مخالفان در سوریه بودهام■
لئون پانتا در خصوص این سؤال که ارزیابی وی از بالا گرفتن بحران در سوریه و موضع آمریکا در قبال بدتر شدن اوضاع گفت: اول اینکه من همیشه طرفدار اقدامات بسیار تهاجمی برای حمایت از مخالفان در سوریه بودهام. معتقدم این کار لازم است. ما با سازماندهی تلاشهای بینالمللی سعی کردهایم هر آنچه که برای کمک به مخالفین از ما برمیآید، انجام دهیم و درحالحاضر این کار را انجام میدهیم. علاوه بر کمکهای بشردوستانه، رابطه بسیار دوستانهای با مخالفین داریم، به آنها آموزش میدهیم، با دیگر کشورهایی که از آنها حمایت میکنند کار میکنیم تا مخالفین بتوانند مخالفت خود را علیه حکومت اسد بهتر سازماندهی کنند. فکر میکنم زمان بسیار حساسی است تا جامعه بینالمللی به مخالفین کمک بیشتری کند و در نتیجه مخالفین بتوانند در مقابل نیروهای اسد ایستادگی کنند و در نهایت پیروز شوند. کار سادهای نیست. بدون شک دشوار است.
■ پانتا: اسد باید کنار رود و کنار خواهد رفت■
میان مخالفین تفرقه افتاده است و کار کردن در کنار هم برایشان مشکل است. اما در ماههای اخیر، به نظر من مخالفین در سازماندهی خود و انجام عملیات در سوریه بهتر عمل کردهاند. چارهای جز این نداریم. اسد باید کنار رود و کنار خواهد رفت. نکته کلیدی در حال حاضر این است که مطمئن شویم به هنگام این اتفاق، انتقال قدرت به صورت مسالمتآمیز صورت گیرد و برای اینکه چنین اتفاقی رخ دهد باید با تمام قوا به مخالفین کمک کنیم. به اعتقاد من چنین کاری لازم است.
■ آمریکا هم در اقیانوس آرام و هم در خاورمیانه حضوری پررنگ خواهد داشت■
پانتا در جواب سؤال این اندیشکده اماراتی مبنی بر اینکه «آمریکا گفته است در سالهای بعد استراتژی دفاعی خود را بیشتر روی اقیانوس آرام متمرکز خواهد کرد. آیا این بدین معنی است که توجه خود را از خاورمیانه دور خواهد کرد؟ آیا باید شرکای اروپایی او در ناتو و متحدانش در خاورمیانه نگران باشند؟» اظهار کرد: خیر، نباید باشند چون که اگرچه قصد داریم در ابعاد کوچکتر عمل کنیم، در مورد استراتژی دفاعی ما در وزارت دفاع به صراحت اعلام شد که هنوز مسوولیتهای بزرگی درپیشرو داریم و در نتیجه گفتیم که باید در اقیانوس آرام قدرت خود را نشان دهیم، اما باید قدرت خود را در خاورمیانه نیز نشان دهیم. در واقع این چیزی است که انجام دادهایم. حضور نظامی بسیار گستردهای در اقیانوس آرام و خاورمیانه این موضوع را ثابت میکند. علاوه بر این، باید در دیگر جاهای دنیا حضور داشته باشیم و وقتی که نوبت به اروپا، آفریقا یا آمریکای لاتین میرسد، کاری که باید انجام دهیم چیزی است که ما به آن استقرار (نیرو) چرخشی میگوییم، یعنی میتوانیم نیرو اعزام کنیم تا به آنها آموزش دهند، تا برای رشد تواناییهای دیگر کشورها به آنها کمک کنند، اتحادها و شراکتها بیشتر شوند تا بتوانیم امنیت جهان را فراهم کنیم و بسیار مشتاقیم تا به این تلاشهای خود نیز ادامه دهیم.
■ میدان جنگ در آینده در فضای سایبر صورت میگیرد■
وی همچنین در خصوص آینده جنگها، به ویژه تأثیر فنآوریهای نوین گفت: میدان جنگ آینده در فضای سایبر صورت خواهد گرفت. سال گذشته مؤسسات مالی ما مورد حملات سایبری قرار گرفت. روزی یکی از این حملات ممکن است ضربهای محکمی به ما وارد کند. پیش از این گفتهام که حمله بعدی به آمریکا، پرل هاربر آینده، میتواند حملهای سایبری باشد.
: وزیر دفاع اسبق آمریکا در گفتگویی با یک اندیشکده اماراتی به ارائه دیدگاههای خود در خصوص ایران، سوریه و جنگ های سایبری پرداخت.
آخرین دیدگاهها